Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiacie smak kremu czekoladowego, ale przeraża Was jego kaloryczność? Mamy dla Was cudowne rozwiązanie! Czekośliwka to pyszny krem, który zrobicie bez dodatku cukru! Zdrowo, szybko i smacznie. Sprawdzi się jako smarowidło do pieczywa, nadzienie do rogalików i pączków oraz dodatek do ciast, naleśników i gofrów. Koniecznie wypróbujcie ten przepis!
Polecam.
Odsłon: 1037
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 809
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 108
Polecam.
Odsłon: 1037
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 809
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 108
Składniki
Śliwki myjemy, usuwamy pestki i przekładamy do garnka z grubym dnem. Owoce zalewamy 1/4 szkl. wody. Śliwki dusimy pod przykryciem przez około godzinę. Owoce od czasu do czasu mieszamy, żeby nie przywarły.
Po około godzinie do gęstniejących śliwek dodajemy 4 łyżki kakao. Całość mieszamy. Gorącą nutellę ze śliwek przekładamy co czystych, wyparzonych słoików i szczelnie zakręcamy.
Czekośliwki w słoikach pasteryzujemy przez około 30 minut. Po tym czasie gorące słoiki ustawiamy na blacie do góry dnem i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Słoiczki z czekośliwką przechowujemy w chłodnym miejscu do kilku miesięcy.