Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W przypadku przeziębienia warto sięgnąć po stare i sprawdzone metody, które stosowały nasze babcie i prababcie. O tym, że czosnek i miód pomagają w chorobie, wiadomo już od dawna, ale dopiero w takim wydaniu mogą zdziałać cuda. Jeśli czosnkowa mikstura prababci zagości w waszych domach, na pewno nie pożałujecie.
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 35
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 119
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 115
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 35
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 119
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 115
Składniki
Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania syropu zmiksuj ze sobą przy pomocy blendera. Następnie wstaw na 24 godziny do lodówki w szczelnie zakręconym słoiku.
Po upływie doby czosnkowa mikstura prababcie nadaje się do odcedzenia. Przelej ją przez sitko wyłożone gazą. Płyn zlej do butelki. Pij 2 łyżeczki po posiłku.