Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta ukiszona w domu najlepiej smakuje.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 225
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 523
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 225
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 523
Składniki
Kapustę drobno pokroić, przełożyć do miski, dodać przyprawy.
Ugniatać, aby puściła sok ( ja użyłam pałki ).Odcisnąć sok i przełożyć do słoików ( dobrze ubić), dolać wytworzonego soku i pozostawić na tydzień.
Co drugi dzień zbierać pianę ( jeżeli się wytworzy) i napowietrzać patyczkiem ( użyłam do szaszłyków).
Po tygodniu dolać wody ( jeżeli jest taka konieczność ). Zakręcić i odstawić w chłodne miejsce. Mnie z 1 średniej kapusty wyszły 2 l słoiki i jeden 0,5 l. Życzę smacznego.