Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wśród wakacyjnych słoików jest też i taki tzn. sos chiński. Do słoików wkładamy wszystko co najlepsze. Domowy sos chiński na bogato później możemy podać z ryżem, z makaronem. Pychota!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 39
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 87
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 205
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 39
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 87
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 205
Składniki
W garnku, na rozgrzanym oleju rzepakowym zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony drobno czosnek. Dodawać kolejno: starte na tarce, na grubych oczkach marchewki, pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojoną bardzo drobno papryczkę chili, szczypior drobno pokrojony, seler pokrojony na 1 cm kawałki, pomidory z puszki i na koniec pokrojoną w grubą kostkę cukinię. Dodać ok. 200 ml gorącej wody. Cały czas gotować na wolnym ogniu. Mieszać od czasu do czasu. Dodać pokrojone na mniejsze kawałki plastry ananasa i wcześniej odsączoną na sicie kukurydzę. Dodać sok z cytryny, musztardę sarepską, pieprz czarny świeżo mielony, cukier i sól do smaku. Do syropu spod ananasów dodać zimnej wody tyle, żeby uzyskać około 200 ml. Dodać mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać. Wlać do garnka i mieszać do czasu aż sos zgęstnieje. Już można zajadać. Sosem napełniać wyparzone słoiki. Mocno zakręcać pokrywki. Pokrywki też należy wyparzyć. Słoiki pasteryzować 15 min. Pozostawić w gorącej wodzie do wystudzenia. Domowy sos chiński na bogato można pakować na wakacje. Smacznego!