Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy syrop robię już drugi rok i jestem bardzo zadowolona, moja rodzina również. Na prawdę pomaga na infekcje, wirusy i bakterie. Jeżeli ktoś nie może czosnku to można pominąć, i tak ma dużo drogocennych składników. Polecam i życzę zdrówka.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 43
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 89
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 43
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 89
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Składniki
Cytryny szorujemy i wyparzamy, kroimy w plasterki. Korzeń imbiru obieramy i ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę. Układamy w słoiku na przemian cytryny, czosnek, imbir, miód - do pełnego słoika. Na koniec dolewamy wodę i ocet jabłkowy. Mieszamy, zostawiamy na noc pod przykryciem. Tak zrobiony syrop przykrywamy nakrętka nie zakręcając słoika lub gazą i odstawiamy do lodówki lub na drugi dzień wszystko cedzimy przez gęste sitko lub gazę. Wlewamy do buteleczki lub słoika. Przykrywamy lekko gazą lub przykrywką, nie zakręcając. Przechowujemy w lodówce. Taki syrop będzie dobry przez ok. tydzień.
Stosowanie: Gdy zachowujemy - 1 łyżka stołowa co kilka godzin, az nam się polepszy. W celu wzmocnienia odporności - od września/października do marca/kwietnia 1 raz dziennie po 1 łyżeczce do herbaty.