Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia jako warzywo jest mdła w smaku ale w tej zalewie smakuje świetnie.
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20649
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5185
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20649
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5185
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Składniki
Dynię obrać, usunąć miąższ z pestkami i pokroić w kostkę.
Składniki zalewy zagotować i na gotującą wkładać partiami pokrojoną dynię. Gotować od 3-5 minut w międzyczasie sprawdzając czy nie jest za miękka. Powinna być półtwarda.. Przekładać łyżką cedzakową do miski a po przestudzeniu - do słoików. Zalać wrzącą zalewą i mocno słoiki zakręcić. Odwrócić do góry dnem i okryć kocem. Nie pasteryzować. Zapewniam, że słoiki dobrze trzymają i się nie psują.