Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowana dynia to super zapas na zimę.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 112
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 112
Składniki
Wykonanie: Dynię obrać, oczyścić z pestek i pokroić na kawałki. Ocet wymieszać z 1wodą dodać goździki, obrany imbir i anyż. Zagotować, dodać dynię i gotować przez 2 minut. Następnie dynię wyjąć z zalewy i przełożyć do wyparzonych słoików. Zalewę jeszcze raz zagotować, dodać miód i zalać dynię w słoikach. Szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem do wystygnięcia, po czym przenieść do spiżarni.