Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy dżem to jest to. Nikogo nie muszę chyba przekonywać, że zdrowy i smaczny. Żadnych konserwantów, żelfxów itp. Obecnie jest sezon na dynię, więc też w moim przepisie jej nie brakuje.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Jabłka skropić sokiem z cytryny. Pokrojoną dynię dusić z odrobiną wody, aż zacznie się rozpadać. Wtedy dodać jabłka i nadal dusić. Trzeba uzyskać w miarę jednolitą masę. Pod koniec dodać cynamon. Wymieszać i gorący dżem wkładać do czystych słoiczków. Zakręcić wieczko i odwrócić do góry dnem. Tak ma zostać aż do całkowitego wystudzenia.