Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękny kolor, mocny smak. Doskonały do naleśników i ciast.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 778
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 76
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 778
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 76
Składniki
Gruszki obrałem, pozbawiłem gniazd nasiennych i pokroiłem w kostkę. Gotowałem aż się rozpadły, wsypałem cukier, odrobinę kurkumy oraz żelfix. Ponownie zagotowałem aż składniki się połączyły. Dzięki kurkumie, dżem nabrał pięknego, słonecznego koloru.
Cukru dałem tylko 300 gramów, gdyż moje gruszki są bardzo słodkie. Po przełożeniu do słoików pasteryzowałem 15 minut od zagotowania wody.