Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 37
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 60
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 944
Smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Odsłon: 97
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 37
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 60
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 944
Smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Odsłon: 97
Składniki
Maliny zasypałam cukrem na dobę. Moim celem było zrobienie soku, ale zawsze zostają składniki na dżem. Maliny przepuściłam przez sokownik i zostało mi sporo pulpy z miąższem- maliny gorzej puszczają sok. W wersji bez sokownika maliny wrzuca się do gara i gotuje mieszając aż całkiem zmiękną. Zlewa się nadmiar soku i zostaje pulpa.
Tak wygląda dżem z nadmiarem soku. Zebrałam go i zapasteryzowałam do butelek. Dżem nałożyłam do słoików i też zapasteryzowałam. Około 20 minut od zagotowania się wody, a poziom wody powinien sięgać poziomu dżemu w słoikach. Jest to najszybsza wersja, z pestkami tak jak lubię.
Smacznego :)