Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dżem wiśniowy idealny do różnego rodzaju ciast , deserów oraz do kanapek np.do białego sera. Zawsze mam go w spiżarce na zimę.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 85
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5944
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 85
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5944
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Wiśnie opłukaj ,wydryluj pestki przełóż do garnka i zagotuj , następnie dodaj cukier żelujący i gotuj około 5 minut ,dodaj cukier i gotuj kolejne 5 minut.
Czyste ,umyte słoiki napełniaj gorącym dżemem, szczelnie zamykaj i odwracaj do góry dnem.
Po wystudzeniu przechowuj w chłodnym miejscu, a zimą ciesz się smakiem i zapachem wspaniałego dżemu.