Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zazwyczaj borówki zamrażam w całości, ale tym razem spróbowałem dżemu. Jest pyszny i słodki.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 162
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 258
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 162
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 258
Składniki
Borówki umyłem i wymieszałem z żelfixem. Zagotowałem ciągle mieszając a następnie wsypałem cukier (mniej niż podaje producent na opakowaniu) i pogotowałem jeszcze około 2 minuty (mieszając). Gotowy dżem przełożyłem do słoiczków i studziłem do góry dnem. Pyszności.
Pod linkiem kilka innych pysznych sposobów na wykorzystanie borówek: https://smaker.pl/moje-ksiazka-kucharska-borowki,1921920.html