Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki: 2kg dyni ( obranej ze skórki i bez gniazd nasiennych) 1 szklanka wody 1kg cukru olejek pomarańczowy lub inny 1 płaska łyżeczka kwasku cytrynowego pektyna lub dżem fix Przygotowanie: Dynie obrać ze skórki i wyjąć środek z pestkami.Kawałki dyni zetrzeć na tarce na wiórki. Do startej dyni dodać szklankę wody i gotować, podczas gotowania dodać olejek pomarańczowy. Wszystko wymieszaj i gotuj aż dynia będzie miękka. Dodaj pektyne lub dżem fix. Cukier oraz łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuść w niewielkiej ilości wody, wlrj do gotującego się dżemu. Gotuj jeszcze ok 10minut. wlewaj gorący do słoików i odwróć. Gotowe.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 44
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 271
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1706
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 124
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 44
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 271
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1706
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 124
Składniki
Dynię obrać ze skórki i wyjąć srodki z pestkami. Kawałki dyni zetrzeć na tarce na wiórki. Do startej dyni dodać szklankę wody i gotować , podczas gotowania dodać olejek pomarańczowy. Wszystko wymieszać i gotować aż dynia będzie miękka. Dodaj pektynę lub dżem fix. Cukier oraz łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuść w niewielkiej ilości wody, wlej do gotującego się dżemu. Gotuj jeszcze ok. 10 minut i wlej gorące do słoików. Słoiki odwróć. Gotowe.