Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jako iż jestem alergikiem i nie mogę jeść żadnych owoców na surowo zaczęłam je przetwarzać na wszelkie możliwe sposoby. Oto jeden z nich:-)
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5375
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 52
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5375
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 52
Składniki
Umytą i obraną dynię oczyścić z pestek oraz luźnego miękiszu i pokrajać na kawałki. Umyte jabłka pokrajać, wymieszać z pokrajaną dynią i rozparować pod przykryciem, a później dusić w odkrytym rondlu przez 30 min. Przetrzeć, dodać cukier i przyprawy i dalej podgrzewać, aż nieco zgęstnieje. Gorący dżem przełożyć do słoików i szczelnie zamknąć