Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny dżemik z bardzo zdrowego owocu kaki czyli persymony:)
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 193
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 193
Składniki
Z kaki usunąć szypułkę,umyć,osuszyć,obrać i pokroić w kawałki. Pokrojone owoce przełożyć do garnka,dodać opcjonalnie cukier waniliowy (Można też dosłodzić ale ja tego nie robiłam,ponieważ kaki jest bardzo słodkie) oraz sok z cytryny i zagotować często mieszając.W trakcie gotowania,które trwa krótko,ok 10-15 min można owoce zblendować (ja to zrobiłam delikatnie by pozostały małe kawałeczki kaki) Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków,zakręcić i odwrócić do góry dnem.Smacznego :)