Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem ze słodkiej papierówki idealnie pasuje do gofrów, naleśników oraz szarlotki.
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 48
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 90
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 48
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 90
Składniki
Kawałki jabłek umieszczam w garnku z grubym dnem i zasypuję cukrem. Odstawiam na 2 godziny by puściły sok. Garnek stawiam na ogniu i smażę do chwili gdy jabłka zaczynają się rozpadać. Gorące nakładam do wyparzonych słoiczków, zakręcam, odwracam do góry dnem, przykrywam grubym ręcznikiem i pozostawiam do wystudzenia.
Porada: Ilość cukru zależy od kwasowości jabłek.