Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadmiar winogronu warto przeznaczyć na przygotowanie smacznej galaretki.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 77
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 189
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 77
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 189
Składniki
Winogron umyć, przebrać i oberwać z gałązek. Do garnka wlać wodę, zagotować i wsypać winogron. Smażyć na średnim ogniu aż popękają. Trwa to około godziny. Dodać cukier i smażyć jeszcze 15 minut aż cukier się dokładnie rozpuści. Zdjąć z ognia, zmiksować i przetrzeć przez sito. Ponownie wstawić na ogień, dodać konfiturex i dokładnie rozmieszać. Przełożyć do słoiczków. Pasteryzować 15 minut.