Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pora zebrać winogrona z przydomowego ogródka.
sito i chochla albo kulka
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 39
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 23
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 39
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 23
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Składniki
Oszypułkowane winogrona trzeba przepłukać wodą, dać do garnka z niewielką ilości wody. Zaparować pod przykrywką i gdy całość zakryje się płynem zdjąć pokrywkę. Teraz całość trzeba zredukować do 1/3 objętości, przetrzeć przez sito, dodać cukier i można nalewać do słoików. Zdjęcie finalne wykonane jest niedługo po nalaniu do słoików. Po pasteryzacji- 20 minut od zagotowania, galaretka w słoiku całkiem stężeje. ` Długie gotowanie ze skórkami a potem przetarcie, i podwójne podgrzewanie wydobędzie naturalne pektyny.
Smacznego :)