Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne marynowane grzybki na ostro Do słoika można włożyć podgrzybki, maślaki, prawdziwki, kozaki itp. Zimą z chęcią taki słoiczek otwieramy
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1057
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 153
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1057
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 153
Składniki
Grzyby oczyścić, większe pokroić na mniejsze kawałki, następnie dobrze wypłukać pod bieżącą wodą. Cebulę pokroić w krążki. Umyte grzyby przyłożyć razem z cebulą do garnka, dać 1 łyżeczkę soli, zalać wodą i gotować ok 5 minut.
Wszystkie składniki na zalewę dać do małego garnuszka i gotować ok 5 minut. Odcedzone grzyby przełożyć razem z cebulą do wyparzonych słoiczków (2x250ml lub 1 500ml). Zalać zalewą i dobrze zakręcić . Ja swoje słoiczki z grzybami przełożyłam dodatkowo do większego garnka na dno wyłożyłam bawełnianą ściereczkę i gotowałam jeszcze 15 minut. Jeśli grzyby zalewacie gorącą zalewą wystarczy słoik tylko dobrze zakręcić i obrócić do góry dnem. Grzybki idealnie sprawdzą się na świątecznym stole lub na dowolnej uroczystości. Smacznego!!