Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne!!! nadaje się, oprócz wyjadania ze słoika ;), do pizzy, zapiekanek czy jak tam wyobraźnia podpowie ;)
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 276
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 90
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 276
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 90
Składniki
Grzyby oczywiście najpierw oczyszczamy, płuczemy porządnie i gotujemy
cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na oleju (bez soli), dodać grzyby i dalej smażyć aż grzyby będę ciepłe
Koncentrat pomidorowy, wodę, ocet i pozostałe przyprawy zagotować - dosmaczyć. Przy wykorzystaniu opieniek do tego przepisu należy dać więcej soli bo opieńka tą sól "zabiera" i później ma się wrażenie, że jest niedosolone. Zagotowaną zalewę dodać do grzybków i porządnie wymieszać, w razie konieczności dosmaczyć i wszystko razem zagotować.
Pasteryzować ok 15-20 minut w zależności od wielkości słoika. Gorące postawić do góry dnem i zostawić do wystygnięcia. Smacznego ;)