Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne prażone jabłka do zimowych wypieków lub naleśników zapraszam po przepis
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 26
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 134
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 26
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 134
Składniki
Umyte jabłka obieram wykrawam ogryzek ewentualne uszkodzenia kroje w drobna kostkę wrzucam do garnka można rozłożyć na 2 porcie dodaje cukier i podlewam, wodą dusze na wolnym ogniu 20-30 minut mieszając by sie nie przypaliły pod koniec dodaje cynamon i kilka kropli aromatu waniliowego smażę jeszcze 5 minut.
Gorące jabłka nakładam do słoików zakręcam i pasteryzuje 15 minut na mokro dla pewności by słoiki długo sie przechowywały .Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki musza być zanurzone w wodzie do polowy. Po pasteryzacji słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do całkowitego ostudzenia i wynoszę do spiżarni .Po dokładne wykonanie zapraszam na film. .