Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia obrodziła i trzeba coś z nią zrobić, jednym z pomysłów jest zrobić ... keczup, jest pyszny i na pewno lepszy od "sklepowego".
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 137
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 137
Składniki
Cukinię wydrążamy - jeśli jest taka potrzeba, obieramy ze skórki i drobno kroimy, Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. Mieszamy razem cukinię z cebulą i solą. Odstawiamy na 4-6 godz.
Gotujmy cukinię z cebulą na małym ogniu, aż warzywa będą się rozpadać (2-3 h) następnie wszystko miksujemy. Dodajemy ocet i cukier gotujemy 10- 15 min wsypujemy przyprawy. Oczywiście jeśli chcemy bardziej pikantny to więcej pieprzu i ostrej papryki. Dodajemy koncentrat pomidorowy - gotujemy jeszcze 10 - 15 min.
Wlewamy gorący do wcześniej przygotowanych słoików. Ustawiamy na zakrętkach "do góry dnem". Po ostygnięciu wstawiamy do spiżarki.
Smacznego :)