Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dostałam przepis od koleżanki Asi z grupy i musiałam zrobić nie byłabym sobą :
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 97
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1788
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 56
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1597
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 97
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1788
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 56
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1597
Składniki
Cebulę oraz cukinię zetrzeć na tarce jarzynowej
po czym posypać solą i wymieszać, odstawić na 3 godziny żeby puściło sok a cebula zmiękła.
Przełożyć do garnka smażyć około 40 - 45 minut.
Dodać ocet oraz cukier i dusić 20 minut często mieszając.
Dodać koncentrat pomidorowy oraz resztę składników sypkich,
chwilę podsmażyć i odstawić do wystygnięcia.
Wystudzone zmiksować blenderem na gładką masę.
Ponownie całość zagotować.
Przełożyć do wyparzonych słoików.
Szczelnie zakręcić.
Wstawić do garnka ze ścierką. Zalać ciepłą wodą do połowy słoika i od zagotowania zmniejszyć ogień pasteryzować 15 minut.
Zostawić w garnku na noc lub wyłożyć na ręcznik do góry dnem do całkowitego wystygnięcia.
Wyszedł mi dość pikantny ale moje dzieci taki lubią z tego przepisu wyszło mi 8 słoików 0,3 l.