Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy słoiczek tego cuda dostaliśmy od naszej przyjaciółki Oli i w sumie zjedliśmy go od razu. Był przepyszny! Do tej pory co jesień dostajemy od niej świeżą dostawę, a i ja swój też przygotowuję. Potem zaczęła go robić moja mama, koleżanki z pracy itd. Gęsty, aromatyczny, idealny do kanapek, makaronu, mięsa, wędlin, serów, a nawet nachosów
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 65
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 65
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
Cukinię obieramy, usuwamy pestki, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w piórka. Całość mieszamy, zasypujemy solą i zostawiamy na 1,5 godziny.
Cukinię z cebulką gotujemy przez około 20 minut. Następnie dodajemy zioła, pieprz, chili i ponownie gotujemy przez 30 minut. Dodajemy koncentraty, bledniemy całość i przelewamy do czystych i wyparzonych słoików. Pasteryzujemy przez 10 minut.