Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast ogórków świetnym dodatkiem do obiadu będzie kiszona cukinia. Jest chrupiąca i aromatyczna. Jej przygotowanie jest banalnie proste, nie wymaga pasteryzowania, a nawet gotowania wody na zalewę! Jeśli jeszcze nie próbowaliście tych przetworów, koniecznie zróbcie choć słoiczek. Będziecie zachwyceni.
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 58
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 31
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 88
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 405
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1137
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 58
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 31
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 88
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 405
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1137
Składniki
Cukinię dokładnie umyj i osusz. Pokrój w słupki (powinny być nieco niższe niż wysokość słoika) i ułóż ciasno w słoiku.
Do każdego słoika wrzuć 2 ząbki czosnku, 2 liście laurowe i po 2 ziarenka ziela angielskiego. Z gałązki rozmarynu pourywaj igły i wsyp je do słoika z cukinią.
Sól rozpuść w wodzie i zaleją nią cukinie. Słoiki szczelnie zamknij. Przez 3 dni przechowuj je w temperaturze pokojowej, po upływie czasu przenieś no spiżarni.
Cukinia jest gotowa do spożycia już po 2 tygodniach.