Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszona kalarepa pyszny dodatek do dań mięsnych
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 81
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1666
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2704
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 699
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 81
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1666
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2704
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 699
Składniki
Umyta kalarepę obieram ze skorki kroje w mniejsze kawałki ,do umytych słoików daje na dno wyżej wymienione składniki ,ciasno układam kalarepę i zalewam woda z sola na każdy litr wody daje łyżkę soli do przetworów. Słoiki zakręcam i zostawiam w temperaturze pokojowe na tydzień by szybciej kalarepa ukisła i można wynieść do spiżarniami stanowi pyszny dodatek do dan obiadowych z mięsem smacznego