Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Janusz Palikot znany jest przede wszystkim jako przedsiębiorca, polityk i Poseł na Sejm. Nie każdy jednak wie, że uwielbia gotować. Na swoim profilu w jednym z serwisów społecznościowych podzielił się nietypowym przepisem na kiszone kurki. Sprawdźcie, jak je przygotował. Fot. Artur Zawadzki/REPORTER, Fot.123RF/Picsel
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 55
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 993
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 106
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 143
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 55
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 993
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 106
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 143
Składniki
Kurki dokładnie oczyść ze wszelkich zanieczyszczeń.
Chrzan umyj, osusz, obierz ze skórki i podziel na mniejsze części.
Wodę zagotuj z 1 łyżką soli.
Na dnie słoika ułóż jedną gałązkę kopru oraz chrzan. Następnie wrzuć kurki. Dodaj ziarenka pieprzu, kurkumę, ząbki czosnku i połówkę kiszonej cytryny. Na samym wierzchu umieść pozostałe gałązki kopru.
Całość lekko dociśnij i zalej gorącą solanką. Zakręć słoiki. Po wystygnięciu przechowuj w chłodnym miejscu bez dostępu do światła. Źródło: Facebook/JanuszPalikotJP