Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam wszelkiego rodzaju marynaty i kiszonki. Obecnie mamy sezon na szparagi, które warto ukisić staną się doskonałym dodatkiem do kanapek oraz dania głównego.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Składniki
Odłamujemy zdrewniałe końcówki szparagów. Szparagi kroimy na kawałki, żeby zmieściły się do słoików.
Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na kawałki. Cebulę kroimy w plasterki. Do słoików wkładamy przyprawy następnie układamy w nich szparagi, papryki i cebulę. Do słoików wlewamy solankę. Słoiki lekko przykrywamy stawiamy na talerzyku (bo zalewa może wyciekać). Odstawiamy na kilka dni do ukiszenia. Słoiki zakręcamy odstawiamy do lodówki, żeby zatrzymać kiszenie warzyw. Kiszone szparagi i mini papryczki to świetna zdrowa przekąska oraz kolorowy dodatek do kanapek sałatek, dania głównego.