Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zacząłem ten dzien jak zwykle od nakarmienia naszego małego Rudzika A potem tworzyło się kiszonki z rozmaitych owoców i warzyw jedną ze smacznych kompozycji kiszonek jest Agrest ze świeżymi listkami pieprzu japońskiego Sansho , kwiatami nagietków i cykorii.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 85
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5945
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 85
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5945
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
Umyty agrest wraz z ziołami układamy do słoika, Nastęonie słoik zalać należy przgotowaną i ostudzoną wodą z rozpuszczoną solą . Zawartość słoika warto lekko docisnąć np. Pędami kopru lub Sansho. .. Słoik dokręcić należy i fermentacja zaczyna się . Najlepiej fermentować w chodniejszej temperaturze, wtedy kiszonka nie buzuje zbyt mocno.