Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna kolorowa sałatka z czerwoną kapustą do słoików zapraszam po przepis.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 29
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 27
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 29
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 27
Składniki
Warzywa myje z kapusty wykrawam głąb szatkuje i nasalam 1,5 łyżki soli do przetworów. Marchewkę obieram ścieram na tarce, z papryki wyrzucam gniazda nasienne kroję w paski, ogórki w plasterki, pomidory w plasterki, cebulę w piórka, pietruszka i Koper siekamy na drobno Pokrojone warzywa dodaje do kapusty dodaje cukier oraz pieprz w ziarnach i ziele angielskie mieszam i odstawiam na ok 1-2 godziny. Warzywa nakładam do słoików wraz z sokiem nie do pełna, u mnie litrowe słoiki do każdego słoika dodaje łyżkę octu i oleju szczelnie zakręcam i pasteryzuje ok 15-20 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły, słoiki muszą być zanurzone w wodzie do ponad polowy Po pasteryzacji słoiki wyjmuje odwracam do góry dnem. Po dokładne wykonanie zapraszam na film.