Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwaskowy, trochę słodkawy, a przede wszystkim bardzo orzeźwiający kompot. Smak lata zamknięty w słoiku na zimowy czas.
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6215
Przepisów na krem z dyni jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Przygotowa...
Odsłon: 60
Smaczna pieczeń. Pyszna na zimno - do kanapki, jak i na ciepło do obiadu.
Odsłon: 121
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6215
Przepisów na krem z dyni jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Przygotowa...
Odsłon: 60
Smaczna pieczeń. Pyszna na zimno - do kanapki, jak i na ciepło do obiadu.
Odsłon: 121
Składniki
Agrest dokładnie myjemy i odcinamy szypułki. Litrowe umyte słoiki wypełniamy do 2/3 wysokości słoika owocem, następnie wsypujemy cukier (3-4 łyżki na litrowy słoik), wsypujemy jeszcze 2-3 garści agrestu i zalewamy wodą (3/4 wysokości słoika). Słoiki mocno zakręcamy, wkładamy do dużego garnka, na dno kładziemy szmatkę i zalewamy chłodną wodą. Słoiki gotujemy ok. 30 min.