Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawki w słoikach domowe przetwory czyli lato w słoikach polecam .
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 58
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 71
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1133
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 264
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 58
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 71
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1133
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 264
Składniki
Słoiki umyć i pokrywki następnie myję truskawki i obrywam szypułki i wkładam nie do pełna w słoiki i zasypuję 2 łyżkami cukru
Truskawki z cukrem odstawiam najlepiej na noc lub kilka godzin by puściły sok ,gdy opadną dosypuję jeszcze truskawki do każdego słoika .
Słoiki zakręcam i pasteryzuję w garnku ze ścierką na dnie w wodzie do połowy słoików 15 minut od momentu zagotowania wody .
Gotowe słoiki wyciągam i odwracam do góry dnem
Truskawki po całkowitym ostygnięciu wynoszę do piwnicy takie słoiki jak będą dobrze zakręcone postoją kilka lat jak wcześniej nie znikną po dokładne wykonanie zapraszam na film