Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 210
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 208
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 210
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 208
Składniki
Brzoskwinie zalać gorącą wodą i ściagnąć skórkę, usunąć pestki, pokroić na mniejsze kawałki. Umieścić w rondlu z szerokim dnem. Dusić chwilę, następnie zmiksować. Dosypać cukier, miód, dodać cynamon i goździki. Grzać ok. godzinę, mieszając od czasu do czasu. Wsypać zagęstnik ok. 15 minut przed zakończeniem podgrzewania. Pod koniec wlać sok z cytryny. Gorące powidło przekładać do czystych słoiczków. Słoiki odwracać dnem do góry. Smacznego.