Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki kiszone są z pewnością zdrowsze niż korniszony ale uważam, że w każdej spiżarni powinno znaleźć się i kilka słoiczków i tych, z dodatkiem ostrej papryki.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7511
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 168
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 369
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7511
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 168
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 369
Składniki
Ogórki umyć pod bieżącą wodą. przełożyć do miski i zalać zimną wodą tak, by przykryła ogórki. Odstawić na 2 godziny.
Składniki zalewy zagotować i ostudzić.
Do wyparzonych słoiczków włożyć pokrojoną w plastry marchewkę, czosnek, cebulę, gorczycę, koper i po 2 ostre papryczki. Napełniać ciasno ogórkami. Zalać zimną zalewą i pasteryzować 10 minut.