Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 100
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1790
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 100
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1790
Składniki
Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy sól i pieprz. Wszystko razem mieszamy. Kurczaka obtaczamy najpierw w mące, później w jajku i następnie w bułce tartej. Tak przygotowane mięso smażymy na patelni. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy ziele angielskie, ziarna ziela angielskiego i pieprzu. Gotujemy chwilę a następnie dodajemy pokrojoną w półksiężyce cebulę, koncentrat pomidorowy, paprykę w proszku, sól i cukier. Czekamy aż cebula zmięknie. Na końcu dodajemy ocet i całość zagotowujemy. Kurczaka układamy w słoikach a następnie zalewamy go gorącą zalewą. Słoik zakręcamy i odstawiamy do wystygnięcia. Smacznego!