Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Likier z owocòw granatu, doskonały jako aperitif
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 683
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 185
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 683
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 185
Składniki
Owoce granatu obieramy i rozdzielamy nasionka, ktòre wrzucamy do słoja z innymi składnikami. Zalewamy wòdką, szczelnie zakręcamy i odstawiamy w jasne ciepłe miejsce na 3 tygodnie codziennie mieszając.
Po tym czasie zlewamy nalew, owoce wyciskamy i filtrujemy. Butelkujemy i odstawiamy w ciemne miejsce na 4 miesiące aby likier dojrzał.