Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małosolne z koperkiem, pokrojone w drobniejsze kawałki, doskonale sprawdzą się jako chrupka, lekko słona przekąska.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 76
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 255
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 76
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 255
Składniki
Ogórki gruntowe umyj, oczyść dokładnie i odetnij końcówki. Każdy z nich przetnij wzdłuż, tworząc ósemki. Koper posiekaj, czosnek obierz i przekrój na 2-3 części. Obierz chrzan i pokrój go na drobniejsze kawałki. Rozłóż wszystkie składniki, dzieląc je na dwie części.
Wodę połącz z solą, wymieszaj dokładnie.
Przygotuj dwa słoiki po około 900 ml. Włóż ogórki do każdego z nich. Dodaj czosnek, posiekany drobno koperek oraz kilka kawałków chrzanu. Zalej przygotowaną zalewą. Zakręć mocno.
Po 2-3 dniach małosolne z koperkiem będą gotowe.