Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzem Marmolada z nuta wanili.PYSZNY!POLECAM!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 187
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 187
Składniki
Czeresnie drylujemy,miksujemy jezeli chcemy miec dzem bez kawalków owoców. Do czeresni dodajemy 1 laske rozcietej i wydrazonej wanili,cukier zelujacy,sok z cytryny i zostawiamy wszystko na ok.20 min.Dolewamy 500ml wody i doprowadzamy do zagotowania.Gotujemy przez ok.7 min. odstawiamy i dzem gotowy!
Przelweamy go do wyparzonych sloików i szczelnie zamykamy.Sloiki ustawiamy do góy nogami na 20min. i obracamy znów spowrotem.SMACZNEGO!