Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zatrzymaj lato w słoiku i zamarynuj cukinię według tego wspaniałego przepisu. Cukinia w zalewie musztardowej jest świetnym dodatkiem do dan obiadowych, sałatek czy kanapek.
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Składniki
CUKINIE UMYĆ, ODCIĄĆ KOŃCÓWKI I POKROIĆ W SŁUPKI O WYSOKOŚCI SŁOIKA LUB PLASTERKI. CUKINIE UŁOŻYĆ CIASNO W DOBRZE UMYTYCH I WYPARZONYCH SŁOIKACH.
ZROBIĆ ZALEWĘ: DO GARNKA WLAĆ WODĘ I WSZYSTKIE SKŁADNIKI OPRÓCZ MUSZTARDY I ZAGOTOWAĆ. KIEDY ZALEWA CHWILE SIĘ POGOTUJE, ZDJĄĆ JĄ Z GRZANIA I DODAĆ DO NIEJ MUSZTARDĘ. CAŁOŚĆ DOBRZE WYMIESZAĆ. GORĄCĄ ZALEWA ZALAĆ UŁOŻONĄ W SŁOIKACH CUKINIE, TAK ABY PRZYKRYŁA WARZYWA. SŁOIKI SZYBKO ZAKRĘCIĆ WYPARZONYMI ZAKRĘTKAMI.
TAK PRZYGOTOWANE SŁOIKI ZAWEKOWAĆ: UŁOŻYĆ JE W GARNKU Z CIEPŁĄ WODĄ. NA DNIE GARNKA DOBRZE JEST UŁOŻYĆ ŚCIERECZKĘ KUCHENNA LUB GAZETY. WODĘ ZAGOTOWAĆ I OD ZAGOTOWANIA SŁOIKI WEKOWAĆ PRZEZ 10 MINUT. PO TYM CZASIE WYJĄĆ JE Z WODY I STUDZIĆ ODWRÓCONE DO GÓRY DNEM. PODAWAĆ JAKO DODATEK DO DAN OBIADOWYCH, KANAPEK SAŁATEK LUB JAKO PRZEKĄSKĘ. SMACZNEGO!