Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grillowane warzywa zamarynowane w słodko-kwaśnej zalewie to bardzo smaczna propozycja na zamknięcie smaku warzyw na zimę.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 55
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 993
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 106
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 143
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 55
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 993
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 106
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 143
Składniki
Warzywa cebulę i cukinię kroimy w plasterki. Paprykę w kawałki. Olej rzepakowy mieszamy z czosnkiem pokrojonym w plasterki, tymiankiem i skórką cytrynową. Warzywa przekładamy do oleju z przyprawami. Warzywa nacieramy mieszanką oleju i przypraw. Odstawiamy na kilka minut. Warzywa grillujemy. Z papryki po grillowaniu zdejmujemy skórkę. Do każdego słoika wkładamy przyprawy oraz grillowane warzywa. Wlewamy też olej z przyprawami, który został od marynowania warzyw. Składniki zalewy zagotowujemy. Gorącą wlewamy do słoików. Słoiki zakręcamy. Słoiki powinny się zassać. Nie trzeba ich pasteryzować. Przechowujemy w chłodnym miejscu. Po 2-3 dniach przechowywania warzywa są gotowe do jedzenia.