Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne marynowane grzybki na ostro Do słoika można włożyć podgrzybki, maślaki, prawdziwki, kozaki itp. Zimą z chęcią taki słoiczek otwieramy
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 580
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 132
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 139
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22718
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 580
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 132
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 139
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22718
Składniki
Grzyby oczyścić, większe pokroić na mniejsze kawałki, następnie dobrze wypłukać pod bieżącą wodą. Cebulę pokroić w krążki. Umyte grzyby przyłożyć razem z cebulą do garnka, dać 1 łyżeczkę soli, zalać wodą i gotować ok 5 minut.
Wszystkie składniki dać do małego garnuszka i gotować ok 5 minut. Odcedzone grzyby przełożyć razem z cebulą do wyparzonych słoiczków (2x250ml lub 1 500ml). Zalać zalewą i dobrze zakręcić . Ja swoje słoiczki z grzybami przełożyłam dodatkowo do większego garnka na dno wyłożyłam bawełnianą ściereczkę i gotowałam jeszcze 15 minut. Jeśli grzyby zalewacie gorącą zalewą wystarczy słoik tylko dobrze zakręcić i obrócić do góry dnem. Grzybki idealnie sprawdzą się na świątecznym stole lub na dowolnej uroczystości. Smacznego!!