Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Posuwam pomysł na zagospodarowanie ostatnich dojrzewających pomidorów. Zbieramy, bowiem mróz w nocy. Wśród zebranych zielone, małe i inne.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8970
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 201
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 468
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8970
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 201
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 468
Składniki
Pomidory umyłem, usunąłem szypułki, pokroiłem na grube (1/2 cm) plastry wykrawając twardą część spod ogonka. Cebulę obrałem, pokroiłem na cienkie talarki. Marchew obrałem, umyłem, poszatkowałem na cieniutkie plasterki. Pokrojone warzywa umieściłem w dużej misce, posoliłem. Odstawiłem na dobę. Po tym czasie warzywa odcedziłem na sicie i następnie luźno ułożyłem w wyparzonych słoikach. Wszystkie składniki marynaty zagotowałem, przestudziłem. Zalałem marynatą warzywa w słoikach, zakręciłem. Słoiki pasteryzowałem 30-40 minut.