Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki czosnek sprawdzi się do kanapek, sałatek czy innych dań. Aromatyczna oliwa, w której się marynuje, również. Używam do sosów, makaronów, past kanapkowych.
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 157
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 859
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 157
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 859
Składniki
Czosnek dzielimy na ząbki i obieramy, odcinamy końcówkę. Obrane ząbki przekładamy do słoiczków. Do każdego słoiczka wsypujemy płaską łyżkę ziół prowansalskich i wypełniamy oliwą lub olejem. Na wierzch wlewamy po 1 łyżce octu. Wycieramy gwinty i przykrywki, zakręcamy. Pasteryzujemy około 20-25 minut. Wystudzone przechowujemy w ciemnym miejscu.