Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe masło z orzechów włoskich. Doskonały dodatek do pieczywa, naleśników, ciast i deserów. Można podjadać je również łyżeczką prosto ze słoika. Koniecznie wypróbujcie ten przepis!
blender
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 2420
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 905
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6354
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2012
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 2420
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 905
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6354
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2012
Składniki
Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Łuskane orzechy rozsyp po całej powierzchni blachy i wstaw do pieca na około 20 minut. Pilnuj, żeby orzechy się nie przypiekły od góry.
Uprażone orzechy wyciągnij z piekarnika i odstaw do całkowitego wystudzenia.
Wystudzone orzechy przesyp do blendera kielichowego. Dodaj sól. Składniki zmiksuj na gładki krem.
Gotowe masło orzechowe z orzechów włoskich przełóż do słoiczka. Przechowuj w lodówce nawet do kilku miesięcy.