Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna konfitura do naleśników dla naszych pociech.
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 143
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 143
Składniki
Wykonanie: Morele umyć, osuszyć, przekroić i usunąć pestki. Włożyć do garnka i zasypać cukrem. Cytrynę sparzyć, zetrzeć a sok dodać do moreli razem ze skórką. Smażyć powoli do rozpuszczenia cukru- następnie odstawić na kilka godzin. Potem zagotować ponownie i smażyć również powoli cały czas mieszając do zgęstnienia konfitury. Dodać miód, dokładnie wymieszać. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem do wystudzenia.