Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała konfitura do gofrów i naleśników.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1148
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 653
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 227
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1148
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 653
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 227
Składniki
Wykonanie: Morele opłukać, wydrylować i włożyć do gorącego syropu przygotowanego z wody i cukru. Zagotować- wystudzić i powtórzyć tę czynność dwa razy. Podczas ostatniego gotowania wlać sok z pomarańczy i gotować na bardzo małym ogniu około 10 minut. Zszumować podczas gotowania, przełożyć gorącą konfiturę do wyparzonych słoików, zakręcić i odwrócić do góry dnem.