Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki do zrobienia, smaczny, zwłaszcza zimową porą do ciast i deserów.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27446
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27446
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Składniki
Do szerokiego garnka z grubym dnem wlać szklankę wody i doprowadzić do wrzenia. Dopiero wtedy dodać przebrane, umyte i oberwane z gałązek czerwone porzeczki. Dzięki temu zabiegowi, owoce nie będą przywierać do dna. Smażyć na wolnym ogniu, często mieszając aż owoce się rozpadną. Dodać cukier i smażyć jeszcze 10 min ut.
Garnek z porzeczkami zdjąć z ognia, porzeczki zmiksować a następnie przetrzeć przez sito i dodać sok z cytryny. Przełożyć do słoiczków i pasteryzować 10 minut. Mus nie potrzebuje żadnych zagęstników typu "żelfix" ponieważ porzeczki zawierają dużo pektyn.