Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super propozycja na wykorzystanie owoców z kompotu wigilijnego, zazwyczaj nie wiadomo co z nimi zrobić i je wyrzucamy a można je wykorzystać do ciast , deserów czy naleśników. Mus ma wspaniały smak i cudowny aromat.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 38
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 364
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 38
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 364
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Owoce z kompotu odsączamy na sicie, następnie usuwamy pestki jeśli są . Owoce blendujemy i przekładamy do garnka, dodajemy cukier do smaku i smażymy na małym ogniu około 15 minut.
Przekładamy do słoiczków i pasteryzuje my 15- 20 minut, po wyjęciu odwracamy do góry dnem. Po wystudzeniu przechowujemy w chłodne miejsce.
Mus idealnie nadaje się do piernika lub innych ciast czy deserów.