Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty w wykonaniu, a zimą dostarcza wiele radości smakowych pod postacią sosów do deserów, dań obiadowych i masy do ciasta.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 25
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 26
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 25
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 26
Składniki
Ładne dojrzałe truskawki umyć i odszypułkować. Przepuścić przez maszynkę do mięsa lub zmiksować blenderem. Dodać cukier/ daję niedużo, ponieważ przygotowując zimą potrawy lub desery dosypuję odpowiednią ilość/. Zagotować na małym ogniu, często mieszając. Dodać sok z cytryn, wymieszać. Gotować bardzo krótko.
Do umytych słoików wlewać mus, zakręcić i pasteryzować jeszcze ok. 10 minut. Po pasteryzacji słoiki postawić do góry dnem i pozostawić do całkowitego wystygnięcia.
Lato zamknięte w słoiku, polecam gorąco i życzę SMACZNEGO!