Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna nalewka, tym razem cytrynowa. Idealna na chłodniejsze dni. Nadaje się do samodzielnego spożycia jak i do drinków. Nalewka jest gotowa do picia już po 2 tygodniach, ale będzie smaczniejsza, jeśli postoi dłużej.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 44
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5353
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 412
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 44
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5353
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 412
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Składniki
Wodę zagotować z cukrem, przestudzić. Cytryny cienko obrać, przekroić na pół i wycisnąć z nich sok. Sok wymieszać z syropem, dodać skórki, zalać spirytusem i odstawić na 2 tygodnie. Po tym czasie nalewka jest dobra do picia, można ją przefiltrować i rozlać do butelek.